Bekijk het volledige profiel van Andre Roof en al je andere schoolgenoten!
In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!
Andre Roof heeft 1 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?
Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!
AanmeldenEigenlijk heb ik aan deze school geen herinneringen.
Eigenlijk heb ik aan deze school geen herinneringen. Het was dan ook maar een jaartje. Volgens mij zat ik bij meester Slingelandt(?) Tijdens de les had hij van mij een zakmes in beslag genomen. Het mes heb ik op de laatste schooldag persoonlijk weer uit z'n lade gejat. Dat kan ik me wel herinneren. Uit het kerstrapport van 1968 het volgende: "Als je gedrag en ijver maar hoger zouden worden, zou de rest ook wel beter zijn. Je kan 't André". Hij heeft een vooruitziende blik gehad die Slingelandt.
Maatschappijschool (St.Jozef), 1968
Na een schooltoets uigevoerd door de Stichting Katholiek Bureau voor School- en Beroepskeuze kwam het volgende naar voren: "Geachte ouders, naar aanleiding van het klassikaal psychologisch onderzoek van Uw zoon André, adviseren wij, hem op grond van zijn
Na een schooltoets uigevoerd door de Stichting Katholiek Bureau voor School- en Beroepskeuze kwam het volgende naar voren: "Geachte ouders, naar aanleiding van het klassikaal psychologisch onderzoek van Uw zoon André, adviseren wij, hem op grond van zijn capaciteiten, na de lagere school op een school voor V.G.L.O. te plaatsen voor een lagere economische en administratieve opleiding. Hij heeft hier een redelijke kans van slagen". Tenslotte stond in de brief "Dit rapport mag niet in handen van de onderzochte worden gegeven". Mijn ouders hebben dat jaren later stiekem wel gedaan. Maar goed, op basis van deze wijsheid kwam ik terecht op de Mgr. Ruttenschool in de Henk Henrietstraat. Een broederschool met van die mannetjes waarvan de handjes behoorlijk los zaten. Vooral het hoofd van de school kon er wat van. Volgens mij was hij ook degene die de les boekhouden gaf. Daar mochten geen schrijffouten in voorkomen, anders kreeg je gewoon een 0. Een paar citaten uit het nog steeds in mijn bezit zijnde schoolregelement. "Artikel 3 Baldadigheid, ruwheid, ongemanierdheid en nozemgedoe kunnen wij niet toloreren. Hiertoe wordt met strengheid opgetreden" artikel 4 is ook wel aardig "De school houdt zich het recht voor, om maatregelen te nemen, die voor de goede gang van het onderwijs, voor de orde en tucht wenselijk of noodzakelijk zijn, ook al raken deze slechts zijdelings het schoolwezen" Dit artikel is eigenlijk gewoon de vrijbrief om er desgewenst vrolijk op los te meppen. Door die ijzeren dicipline werd er wel geleerd, dat wel. De laatste dan maar en dat is Artikel 5. "Roken door de leerlingen is in de school en zelfs in de omgeving daarvan, absoluut verboden. Dat geldt ook voor het bij zich dragen van rookmateriaal" Dientengevolge werden tijdens de les de jaszakken van de leerlingen door de hoofdbroeder gecontroleerd en ojee als daar rookmaterialen werden aangetroffen. Tijdens de pauze reed hij op z'n bromfiets rond om te controleren hoe het zat met het roken in de omgeving van de school.
Mgr. L. Ruttenschool VGLO, 1966
Christoffel, Kersten, Jeremias, Leonardus, van Rijn en Magnus.
Christoffel, Kersten, Jeremias, Leonardus, van Rijn en Magnus. Met uitzondering van Kersten (zat zijn zoon ook niet op die school en woonde hijzelf ook niet in de Orteliusstraat in een bendenwoning?) en van Rijn allemaal broeders. Melkdoppen sparen voor de missie en flink kathechismus leren. "Waartoe zijn wij op aarde? Om god te dienen en gelukkig te worden in het hiernamaals." Meester van Rijn had maar aandacht voor één ding en dat waren z'n postzegels. Voor één postzegel, thuis meegenomen uit pa z'n verzameling, kreeg je van hem een hele zak terug. Later begreep ik waarom. In de derde blijven zitten bij broeder Jeremias. Leonardus in de vierde, was een pittige. Die sloeg met z'n leren riem die hij over z'n pij droeg. Wat ik mij van hem kan herinneren zijn z'n verhalen uit de oorlog. Daar had hij het volgens mij iedere dag over. In die tijd woonde hij in Bussum en kende ook de moeder van een van mijn klasgenoten (Lammers?) Nog steeds heb ik uit die periode een hele stapel "Erekaarten"voor gedrag en vlijt. Volgens mij waren ze er in drie uitvoeringen, de groene, de rode en de gouden. De laatste heb ik nooit gekregen. In de derde klas tussen de middag altijd naar het Jan van Galenbad voor zwemles. Daar had je een meiden en een jongensbad. De meiden mochten wel in het jongensbad, maar het meidenbad was verboden voor jongens, flauw hoor. Uiteindelijk op 14 september 1962 afgezwommen en het felbegeerde diploma behaald. Ik woonde ik op de Jacob van Lennepkade 332, recht tegenover de Vincentiuskerk. Altijd lopend naar school en tussen de middag naar huis om te eten. Klagenoten zeggen mij niet zoveel meer. Paul Nooijen, maar die naam kwam je in Amsterdam overal tegen, omdat ze flink wat schoenenzaken hadden. Erick Kropff uit de Kinkerstraat en natuurlijk Jan Verlaan.
St Augustinusschool, 1959