Ontdek PLUS

albertine slotboom

Kent 0 personen

Burg. staat -
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van albertine slotboom en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    albertine slotboom heeft 11 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    Vreselijk vond ik het liedje met het bijbehorende spel "de boom wordt hoe langer hoe dikker".

    Vreselijk vond ik het liedje met het bijbehorende spel "de boom wordt hoe langer hoe dikker". Ik was nogal klein, als ik dan in het midden terecht kwam, werd ik bijna verdrukt. Het gevecht om de kruiwagens bij het buitenspelen. Op een dag kregen we een ritje met ponywagens ter ere van een feest. Er waren dus te weinig wagens, er moesten kleuters lopen. Ik ook. Omdat ik zo klein was, wekte dat de woede van iemand langs de kant van de weg en die man tilde me alsnog in een van de wagens.

    Veluvia Kleuterschool, 1956

    Het meest trok ik op met Ada Boender, IJsbrand van Leeuwen, Marjan van Rhoon.

    Het meest trok ik op met Ada Boender, IJsbrand van Leeuwen, Marjan van Rhoon. In de laagste klassen ging ik veel met Dick Hollander om. Als de bel ging, moesten we ons op het schoolplein opstellen in rijen per klas. De juf of meester kwam dan en daarachter liep je dan keurig en zwijgend in de rij naar de klas. Een keer was er flink rumoer, Ria Jansen had de stuiver voor de zending ingeslikt en dreigde te stikken, liep allemaal gelukkig goed af. Schoolgaan vond ik niet echt fijn. Ik wilde het liefst naar buiten. In de eerste klas juffrouw van den Burg, dat was een lieve vrouw, je mocht haar in de pauze wel eens helpen, dan moest je de chcolade voor de leraren aanroeren, zodat de warme melk erbij kon. Het water liep je in de mond, zelf kreeg je in de pauze niets. In de 5e klas hadden we meneer de Jager, dat was een fijne meester. Hij veranderde de opstelling van de tafels en stoelen, voordien zaten we in rijen, toen werden de tafels en stoelen in een U-vorm gezet. Met hem hebben we nog meegedaan aan een wedstrijd ter ere van Wageningen 750 jaar stad. Hij had de Grote Kerk gemaakt van hout, wij mochten er slechts een kleine bijdrage aan leveren. Daarna meneer van Weeghel, vond ik geen aardige man. Bij hem in de klas kregen we voor het eerst schoolmelk, kleine pakjes met een rietje. Bert Grijzen had van zijn gebruikte rietjes een pijpleiding door de klas gemaakt, dat wekte de woede van meneer van Weeghel, hij rukte de rietjes uit elkaar en gooide ze terug in de doos bij de ongebruikte rietjes, wat iedereen zeer onsmakelijk vond.

    prinses Beatrixschool, 1957

    Een kleine school met kleine klassen, ik ging veel om met Ada Boender en Renske van Benthem, het laatste jaar was een heel fijn jaar, ik kwam in de klas bij Nina Mennink, Frieda van Guilik, Anke Burggraaf en Evert Rijers, Jan Molenaar.

    Een kleine school met kleine klassen, ik ging veel om met Ada Boender en Renske van Benthem, het laatste jaar was een heel fijn jaar, ik kwam in de klas bij Nina Mennink, Frieda van Guilik, Anke Burggraaf en Evert Rijers, Jan Molenaar. Het fijnste jaar uit mijn schoolperiode op de MULO. Dat was een klas met een geweldig goede sfeer, dat was ook het jaar van het koffiezetapparaat. En de quiz van Dick Passchier in Hilversum waar we aan meededen en met de hele klas heen gingen. De examenfeesten, de geslaagden van die dag af gaan, bij hun thuis feestvieren en bij de laatste tot diep in de nacht blijven hangen. Meneer Oostinga met zijn verhalen over zijn tijd in het jappenkamp, hij vertelde ze alleen tijdens de lessen menskunde, nooit tijdens de lessen wiskunde, wat een examenvak was. Mathilde Langeveld heeft hem eens met een driehoek op het hoofd geslagen, wat hij overigens helemaal verdiende.

    kon .wilhelmina school, 1965