Bekijk het volledige profiel van Albert Tan en al je andere schoolgenoten!
In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!
Albert Tan heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?
Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!
AanmeldenJa, ik zat op deze school, in de tweede klas van de voorgezet onderwijs toen de SMP.
Ja, ik zat op deze school, in de tweede klas van de voorgezet onderwijs toen de SMP. Toevallig dat ik gisteren nog oude foto's bekeekt van een trip naar de kebun Raja in Bogor met de hele klas. Was een fijne klas. Mijn docente van Juff. Nie ze was een kei in natuur en wiskunde en sprak als enigste nog Nederlands met mij samen. Ik zou haar best nog terug willen zien na al die jaren,omdat ik bij haar altijd hoge cijfers haalde. Anderzijds moet ik beseffen dan ze misschien ook niet meer leefd. Toen ik naar Bali ging, kreeg ik van haar zelfs nog brieven en een briefkaart. Dat was een school naar mijn weten die geen verschil maakte tussen rassen. Van de andere scholen weet ik dat dat ze in de tijd van Nederland Indië, nogal kijken naar je achternaam zoals de Bergmanschool.
St. Michael school, 1947
Hoi, Ik ben Albert Tan een oud leering van deze school.
Hoi, Ik ben Albert Tan een oud leering van deze school. In deze jaren ging ik altijd met een stel vrienden naar deze school o.a Frits Wieland, Nico leconque de broeders van Rhee, Reggie van Doorn, Biesch, Daisy, Vonny en Max mijn stiefzuster en stiefbroer. Op school kende ik ook een Johnny Tankau en een Wegan Etty die beiden nog Nederlands spraken.. Langzamerhand zag ik dat ze allemaal één voor één naar Nederland vertrokken en miste ze allemaal te meer omdat wij in die tijd alleen Nederlands spraken en het Indo.taal niet machtig waren. Langzamerhand was ik noodgedwongen om te gaan met Indonesische en Chinese vrienden omdat er in de hele omtrek toen, geen vrienden meer waren die nog Nederlands spraken en te zorgen dat je niet geheel geisoleerd kwam te staan. School liedes had ik toen niet als kind omdat ik mij meer druk maakte om de toestand daar en de toch al belabberde situatie na de oorlogstijd waarvan ik mijn vader verloor.., mijn moeder en zuster in een kamp. Nee, die tijd van toen was alleen leuk toen wij als groep naar school gingen. Maar wat ik jammer vindt van dit alles is, dat Indonesia van toen af aan niet gezorgd heeft voor werkelijke gelijkheid. Daardoor is Indonesia zienderwijs achteruit gegaan. Hoopt hiermede alsnog reakties te krijgen vanuit de oud en nieuw Nederlands en Indonesische en Chinese vrienden.. Albert
Sint Aloyisius, broederschool, 1947