Bekijk het volledige profiel van Aarnoud Vries en al je andere schoolgenoten!
In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!
Aarnoud Vries heeft 1 klassenfoto's en kent 1 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?
Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!
AanmeldenLichting 78-1.
Lichting 78-1. Onder leiding van sgt Storms. Hier leerde ik ook sgt Huup Slange kennen. Een man die het prima vond als je tijdens een veldtocht ergens een biertje meesnaaide. Hij kende ook veel (schunnige) liedjes die we dan moesten zingen binnen de bebouwde kom. Zijn broer ontdekte ik bij toeval later in Heerlen waar hij een kroeg had. Hij was weer één van de jongens van de Benzeraderweg (dertiger jaren) waar mijn vader ook bij hoorde en zo was de cirkel spontaan rond. Twee jaar later opl. kerninstructeur .50. Hierbij hadden we een indonesische docent die in staat was (en bijzonder trots) om de loop van de .50 met gesterkte arm recht voor zicht uit te steken. Wij konden hem dat niet na doen.
Luchtmacht Instructie en Mi..., 1978
DOGRO 78-3? Opgekomen in december 1978.
DOGRO 78-3? Opgekomen in december 1978. Groepscommandant was Ltn Van Heerde. Ik moet maar eens veel namen op gaan halen, ben een hoop vergeten. Was een erg leuke opleiding met veel aandacht voor sport. Met een klein groepje liepen we buiten de verplichte sport om enkele malen per week hard. Een badmintonspeler was altijd eerste, en ik was meestal derde. Gezellige tijd en een aanloop naar een leuke periode bij 5GGW in Stolzenau.
Koninklijke Kaderschool Luc..., 1978
Ik was door de jaren heen bevriend met o.
Ik was door de jaren heen bevriend met o.a. Erik van Wijk, Bartel Jan van der Heul, Jaap Wind, Hans Staal, Charles Vorspel en Marjo Keur. Charles Vorspel kwam vaak 's morgens vroeg bij mij thuis om dan nog snel even met Labyrint te kunnen spelen. Hij woonde in de Emmermeer en ik op de rand van het centrum, dus hij had er een hele tippel voor over. Met Bartel Jan van der Heul en Erik van Wijk trok ik in de laatste jaren veel op. Zij woonden vlak bij mij. Ik heb gehuild toen in de tweede klas juffrouw Middel ging trouwen en in Alphen a/d Rijn ging wonen. Juffrouw Fransen nam de honneurs daarna waar. Meester Westra kon je stevig in je wang knijpen als je niet netjes schreef, ik was vaak de pineut. Meester Kiviet was altijd erg leuk, veel grappen en ontspanning in de klas. We maakten tekeningen achter op lange rollen behang die dan op de muur geplakt werd. Ook zijn we met hem op een zaterdag heel vroeg het bos in gegaan om vogels te spotten. We maakten teveel herrie, dus geen vogels te bekennen. maar het was wel erg leuk rond het Appeltje. Meester Fransen met z'n orgeltje, Bert Krikken die hem altijd dwars zat en het lef had om in de klas rondjes te blijven lopen zodat de meester hem niet te pakken kreeg. Ook rookte Bert stiekum op het plein. We gooiden natgekauwde propjes papier tegen het plafond die daar dan lang bleven hangen. Meester De Vries die verontwaardigd constateerde dat wij haast geen vaderlandse liederen kenden. Hij heeft ons er veel van geleerd in de zesde klas. Ik ben daar nog steeds blij om. De "films" in de filmzaal. Het waren stripjes met plaatjes in een kleine projector op de zolder, maar wel erg spannend met de verduisteringsgordijnen helemaal dicht. Verkeersbrigadiertje, de overgang van de witte riemen en jassen naar de oranje hesjes en jassen met een echte zuidwester! De blaadjes met spannende en educatief verantwoorde verhalen op vrijdagmiddag. Het was van dat gladde papier, dus als je met een natte vinger erover wreef, kreeg je allemaal witte vlekken. De schoolbanken met de inktpotjes. In de vijfde klas mochten we met een vulpen schrijven, ballpoints waren nog niet gebruikelijk. Boekenwaaruit vrijdags voorgelezen werd zoals "Snuf de hond", "Willem Wijchers", "Reis door de nacht". Ook de reeks boeken over Jaap en Gerdientje. Aan het eind ging één van de beiden zelfs naar Indie, volgens mij was dat Gerdientje. De school is er niet meer, maar de dikke eik staat er nog steeds, zoals die er ook al stond toen de Emmermeer en de school nog gebouwd moesten worden.
Groen van Prinstererschool, 1964