Bekijk het volledige profiel van Aar Noordam en al je andere schoolgenoten!
In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!
Aar Noordam heeft 0 klassenfoto's en kent 3 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?
Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!
AanmeldenIn 1970 begonnen als leraar Nederlands en geschiedenis.
In 1970 begonnen als leraar Nederlands en geschiedenis. Op mijn vorige school (Palestinaschool voor ULO in Rotterdam)had ik vijf jaar met veel plezier gewerkt onder het meesterschap van de onovertroffen heer B. Staal. Een man met gezag van nature, zoals ik er later weinig ben tegengekomen. In de praktijk kwam het erop neer dat ik op het Develsteincollege aanvankelijk half om half lessen Nederlands en geschiedenis mocht(!)geven, later werd het een paar lessen Nederlands in de onderbouw, de rest geschiedenis in de bovenbouw. Heel afwisselend. Bij het Develsteincollege dacht ik ook een vijftal jaren te blijven, het zijn er 31 geworden door voornamelijk prettige ervaringen. Een school die ons veel vrienden voor de rest van het leven heeft opgeleverd, wat wil je nog meer. In 1983 werd ik decaan en leerlingbegeleider van de vwo-afdeling, wat de afwisseling nog groter maakte. Praten met leerlingen over hun leven ná Develstein of over hun persoonlijke besognes verbreedde mijn blik. Je kwam als decaan geregeld buiten de school om even te ruiken aan het vervolgonderwijs. Jammer dat er zo weinig banen bij het onderwijs zijn, die jou die mogelijkheid bieden. Op reünies blijken leerlingen zich vaak juist de persoonlijke dingen te herinneren. (Meegedaan aan toneel of cabaret, flarden van een gesprek.) Niemand spreekt ooit over de lessen grammatica uit de brugklas, vandaar dat het tegenwoordig (bijna)is afgeschaft, heb ik me laten vertellen. Zo leer je prima relativeren. 2001 was mijn laatste jaar. Drie rectors en een paar duizend leerlingen later,kijk ik met plezier terug op de school,waar oud/collega´s tot vreugde van velen nog steeds welkom zijn. Tegenwoordig besteed ik af en toe tijd aan mijn website
Develsteincollege Christeli..., 1970
Op deze school eerst leerling: 1952-1956 en daarna leraar: 1965-1970 Leerling: 1952-1956.
Op deze school eerst leerling: 1952-1956 en daarna leraar: 1965-1970 Leerling: 1952-1956. Leraren: Staal,Ouwe Kroon, Van Dongen, Schilt, Tinke, Van Wieringen, De Hartog, Heckman Een fijne schooltijd. Ik ben bang dat alle bovengenoemde personen niet meer in het land der levenden verkeren. In die tijd ben ik bevriend geraakt met Ben van der Schaaf en Dries de Visser. Dries is heel jong verongelukt, maar Ben zie ik nog steeds. Uit de eerste klas (1952-1953)zie ik nog met grote regelmaat Ben van der Schaaf. Onlangs heb ik nog Hans Buijse, Maarten van der Kraan en Bep(pie) van der Gaag ontmoet. Nel Prinsen ook een paar keer gezien en gesproken. Ze zingt in een zeer goed koor uit Alblasserdam. Vraagjes: (Wie weet de antwoorden?) 1) Fladderen Karel Koolmees en Gerrit de Gier nog ergens rond? 2) Kan Henk Verkamman nog zo prachtig tekenen? 3) Zingt Rina Mojel nog zo magistraal? 4) Kan Trudie de Jager het lonken nog steeds niet laten? 5) Ligt Simon Verkaik nog steeds voortdurend in een deuk als de lamp knippert? 6) Op de foto van de eerste klas staan ook Wim Kamp, Jan van Eijk, Agnes Griffioen, Nel Hameetman en Annie Touw. Die zaten ook al bij mij in de klas op de lagere school. Wat is er toch van hen geworden? 7) Zijn Rita van Driel(pretogen) en Anneke Berlijn ooit uit Capelle vertrokken? 8) Kan Jan Ansems de Vries nog een aardig balletje trappen? 9) Wil Deurman, Louise Struik, Jeanne Sterk, Ria Loeve, Rini Verkerk staan allen zo blij op de foto. Is er nog iets van die vreugde op de bejaarde gelaten te bespeuren? 10) Wat is er geworden van de pubertjes Dolf Wasch, Ton Lieberg, Eddy Jansen, Kees en Wim Minnaar, Joop van der Laan en Hans Ricksman? Ach, misschien leeft een aantal van deze klasgenoten niet meer. Maar eventjes heb ik dan aan hen gedacht. ----------------------------------------- Leraar: 1965-1970 (Nederlands en gesch.) Collega's: Boele Staal, Jonge Piet en Ouwe Jan Kroon, Coen Tinke, Cees van Wieringen, Bram van der Panne, Loek Laurman, Arie Langstraat. Deze tijd was zo mogelijk nog aangenamer dan mijn leerlingperiode. Loek, Arie en ik genieten tot op heden van pensioen en andere geneugten. Leerlingen noemen is onbegonnen werk; het heeft weinig zin om de namen uit mijn nog bewaarde agenda's over te schrijven. Bij de meeste kan ik me nog wel een al of niet slim hoofd voorstellen. We hebben al diverse malen een reünie gehad van een paar meesterlijke klassen. Dit jaar (2008) komt er weer een. In 1970 ben ik naar het Develsteincollege in Zwijndrecht gegaan. Daar heb ik het tot 2002 uitgehouden. Ook een aardige school (!)
Palestina-School Chr. schoo..., 1952
Reviusschool Rotterdam 1947 - 1952 Op een foto van klas 6 (1951-1952)staan: Kyra van Linschoten, Irene v.
Reviusschool Rotterdam 1947 - 1952 Op een foto van klas 6 (1951-1952)staan: Kyra van Linschoten, Irene v.d.Ploeg, Annie Terlouw, Gini de Rijke, Gerda Brittijn, de heer W. Euser, Reini Dijkshoorn, Corrie van As, Anneke van Capellen, Riet Versteeg Leen Vuik, Herman van Wel, Jan van Eijk, Rein Kakes, Dick Juch, Piet de Visser, Piet van Linschoten, Barend Moerkerken, Aar (Arie) Noordam, Henk Rebel, Gerrit de Gier Uit de parallelklas schieten me nog te binnen: Anneke Brandenburg,Agnes Griffioen, Tonnie Muller, Corrie Ouwerkerk, Wim Kamp, Jan Hakkert, Piet Sieling, Hans Gilhuis, Henk Verkamman Juffrouw Allaard (lieve juffrouw klas 2) de heer Nieuwenhuis Kon fantastisch vertellen over de 80-jarige oorlog en de Gouden Eeuw Twee keer gehoord (klas 3 en 5) Spanjaarden en roomse Nederlanders deugden niet. De heer Koolaard (klas 4) Ook al een goede verteller. In de maand november jarig, ging dan met zijn pijp 'sneeuwen'in de klas. Had een kruisjessysteem om te belonen en te straffen. Beloning: antwoorden op quizvragen. (Hoe heten de kinderen van de koning van België?) Het antwoord moest in zijn oor gefluisterd worden. Straffen: voor alles wat je fout deed: bijvoorbeeld niet weten dat je aan de beurt was bij het hardop lezen: 5 strafkruisjes. Je kon die incasseren, of je gespreide hand opsteken: dan werden er 5 kruisjes geschrapt van de beloninglijst. De heer Steenbergen: in klas 6 voor zang en Bijbelse geschiedenis. De twee zesde klassen zaten dan bij elkaar. Ik had niet de indruk dat hij dit op prijs stelde. Hij dreigde regelmatig met de Jongste Dag. Kon goed toneelspelen De heer Euser: Een bewogen man. Kon zeer goed tekenen. Steunpilaar van school, kerk en maatschappij. Kende alle plaatsen, vulkanen e.d. van Indonesië uit het hoofd en wilde die kennis ook overdragen aan zijn leerlingen. Het vreemde is dat wij dat ook nog leuk vonden. Mijn topografische kennis in het algemeen heb ik te danken aan de heer Euser. Had oog voor de leerlingen.
Reviusschool, 1947