Ontdek PLUS

Aad Juijn

Kent 0 personen

Burg. staat -
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van Aad Juijn en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Aad Juijn heeft 9 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    Dit is natuurlijk wel héél lang geleden! Mijn juf was mevr.

    Dit is natuurlijk wel héél lang geleden! Mijn juf was mevr. Tenwolde...Uiteraard heb ik daar middels `t veterplankje leren strikken. Bijzonder was ook dat iedereen daar gekleurde slofjes (suède met elastieken sluitband) aan moest.Ik speelde daar veel met Theo Bouwhuis, de zoon van kapper Bouwhuis aan de Hoofdstraat.

    Onze Lieve Vrouw Fatima, 1962

    Ik was 15 jaar! toen ik op de Hugo de Vries kwam.

    Ik was 15 jaar! toen ik op de Hugo de Vries kwam. De 1e klassers waren 12/13 jaar! Zodoende begon ik meteen in de 3e klas, ik moest dus alle Latijnse plantennamen van de 1e en 2e inhalen, bodemkunde en bemestingleer, enz. Allemaal vakken die op mijn vorige school onbekend waren. Onvermijdelijk maar lastig was dat ik in `n gesettelde groep terecht kwam. De school was toendertijd behoorlijk Christelijk, veel leerlingen uit de kleinere steden en dorpen, ik trok veel met Gerrit Bählman en Frank van Deurzen op. Deze 3e klas kon ik uiteindelijk overdoen (was te verwachten). In de volgende 3e klas trok ik veel met Laurens van `t Woud op. Tijdens `n werkweek Wageningen heb ik o.a. leren tractor rijden! Scheuren door de kassen. Tijdens `t examenjaar ben ik door familieomstandigheden van school "gehaald" en in `t familiebedrijf (café) van mijn ouders tewerk "gesteld"! En hier heb ik tòch ècht `t meest geleerd!!

    Tuinbouwschool Hugo de Vries, 1974

    Het 1e jaar heette de brugklas.

    Het 1e jaar heette de brugklas. Aangezien ik te creatief was om me te interesseren voor de theoretische vakken kregen mijn ouders `t advies: laat hem `n praktijkvak leren! Dat werd dus de L.T.S. (zelfde gebouw) afdeling houtbewerken. Dat werd als volgt bepaald: de zachtaardige natuur hoorde bij houtbewerken, de minder zachtaardige natuur ging de metaal in. Techneuten kwamen in de electrotechniek terecht. Mijn favoriete leraren waren Dhr. Gunnewegh (tekenen) en Dhr. van Gils (houtbewerking).

    s.g. Nieuwelant, 1970