Ontdek PLUS

Mies hart-vogelezang

Kent 20 personen

MARRIED , 2 kinderen
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van Mies hart-vogelezang en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Mies hart-vogelezang heeft 2 klassenfoto's en kent 20 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    Pedagogiek MO-A,sectie Orthopedagogiek.

    Pedagogiek MO-A,sectie Orthopedagogiek. Eerst zaten we in een houten noodschool bij Diergaarde Blijdorp, later ook in het Pedologisch Instituut in Overschie. Directeur was toen Dr.G.de Lange die ons daar college gaf. We hadden toen al rollenspel dat we op video opnamen en bespraken. Dat was heel nieuw in die tijd. Examen was aan de Karel Doormanhof. Enkele docenten:Drs.Baars(psychologie), mevrouw Ballendux(psychologie), de heer van Oers, Dr.v.d.Pot(filosofie), mevrouw Batenburg-Plenter(psychiatrie), Dr.de Klerk, dr.F.Kievit(pedagogiek),Mr.Abbenhuis(kinderrecht).

    Stichting Nutsacademie, 1968

    Destijds was het Seminarium voor Orthopedagogiek gevestigd te Zeist.

    Destijds was het Seminarium voor Orthopedagogiek gevestigd te Zeist. Op diverse locaties werd onderwijs gegeven. Het algemene gedeelte van de opleiding volgde ik in Rotterdam. Op zaterdagmiddag werd les gegeven in een zaal in hetGroothandelsgebouw. De specialisatie was in Utrecht op woensdagavond van 18.00 tot 21.00. Aan de specialisatie lichamelijk gebrekkigen werd onder meer lesgegeven door dr. Stijling, directeur van het Goois Kinderziekenhuis, hij gaf ziekteleer en revalidatie, dr.Verhagen, kinderpsychiater, de heer Knijff en in de algemene opleiding door de heer de Jeu, de heer de Bloois, hij behandelde kinderrecht, en dr. Batenburg-Plenter, zenuwarts, die in die tijd ook directeur van de kinderkliniek Beatrix-Irene(voor zwakzinnige kinderen) was. Vsn deze opleiding herinner ik mij nog enkele namen: Marian de Keizer(met haar heb ik nog steeds contact), Henk Beelen, destijds uit Dordrecht, mevrouw Husen uit Dordrecht, mevrouw Broese uit Rotterdam. Het leuke was dat uit alle disciplines van het buitengewoon onderwijs(zoals dat toen genoemd werd) mensen aanwezig waren. Je wisselde ook veel ervaringen uit

    Seminarium voor Orthopedago..., 1964

    In de week dat Juliana koningin werd ging ik voor het eerst naar school.

    In de week dat Juliana koningin werd ging ik voor het eerst naar school. 48 kinderen in de eerste klas bij juffrouw Hüsen! Onze schooltijd kenmerkte zich door ruimtegebrek. Zo heb ik in de 3e klas 4 maanden in de Steltenstraat gezeten en in de 4e klas zelfs het hele jaar. In de 6e klas zaten we weer een paar maanden in het Hof. Mijnheer Rippen vertelde over de eerste vrije statenvergadering in 1572 die hier(in het Hof) op enkele meters afstand gehouden was. In de 1e klas hadden we dus juffrouw Hüsen( zij leeft nog en is inmiddels dacht ik 97 jaar), in de 2e juffrouw Krijnen, in de 3e mijnheer St.Nicolaas en mijnheer Krijger, in de 4e juffrouw van de Weg, in de 5e mijnheer Bouman( in dat jaar was de watersnood), in de 6e mijnheer Buizerd en mijnheer Rippen. We gingen als afscheid van school op de fiets naar de jeugdherberg in Chaam die toen nog maar een jaar open was. Ik heb verschillende klassefoto's uit die tijd, maar niet de mogelijkheden om ze op internet te zetten. Sinds de reünie van 1999 heb ik contact met Corrie van Dalen in Canada; zij emigreerde toen we in de 5e klas zaten en woont daar nu dus al 50 jaar.

    Dr. H. Bavinckschool, 1948