Ontdek PLUS

Sint Albertus

Dorpsstraat 44 in Loosbroek, ( Toon op kaart )

67 scholieren

Bekijk de volledige pagina van Sint Albertus, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

Sint Albertus foto

Op Sint Albertus vind je 6 klassenfoto’s en 67 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

is lang geleden dat ik hier zat.

is lang geleden dat ik hier zat. kleine klas, ben in 83 verhuisd naar dinther. natasja van dinther is de enige die ik nog zie

Sint Albertus, 1978

De kleuterschool werd met ferme hand geleid door Juffrouw Dekkers met haar sigaren en bijbelverhalen.

De kleuterschool werd met ferme hand geleid door Juffrouw Dekkers met haar sigaren en bijbelverhalen. We zijn toendertijd begonnen met zo'n 23 leerlingen en in de 6e klas geeindigd met 14 leerlingen. Ons klaslokaal was het gangetje aan de voorkant. Het schoolreisje ging naar de bedafse bergen en in de 6e klas met de trein naar Amsterdam.

Sint Albertus, 1970

Kleuterschool bij juffrouw Dekkers, die elke ochtend kwam aanrijden in haar DAFje.

Kleuterschool bij juffrouw Dekkers, die elke ochtend kwam aanrijden in haar DAFje. Buiten ravotten in de zandbak, binnen slofjes over je schoenen en in de kleermakerszit. In de beginjaren moesten we ook nog op zaterdagochtend naar school. Op je verjaardag gaf juffrouw Dekkers je 's ochtends de sleutelbos en dan mocht je ten overstaan van alle kinderen de schooldeur openmaken. Ik weet nog hoe moeilijk ik het vond je schoenveters te leren strikken. Eerste klas van de lagere school bij meester Daandels. Kon heel goed uitleggen hoe je het cijfer 5 moest schrijven (jas, broek, pet). Schrijven leerde je met een vulpen (altijd geknoei). Voor de taal- en rekenopgaven kreeg je bij voldoende resultaat een stempel in je schriftje. Bij tien stempels had je recht op een plakplaatje. Met de hele klas deden we onze eerste Heilige Communie. Alleen de familie Buis in het dorp was volgens mij protestant en hun kinderen hoefden de godsdienstlessen van de pastoor niet bij te wonen. De vijfde en zesde klas vormden een combinatieklas bij broeder Theophaan Driessen. Groot verteller, creatief en zeer begaafd onderwijzer. "Non scholae, sed vitae discimus" zeiden wij hem na, en hij had gelijk. Hij kon indrukwekkend en uit de eerste hand vertellen over de Tweede Wereldoorlog, over hoe zonnig en vredig de ochtend was van de 10e mei 1940, de dag waarop Hitler Nederland binnenviel. Hoe daarna de joden in getto's werden samengedreven (waaronder jongens uit zijn Amsterdamse klas) en hoe het verzet zich organiseerde. Broeder Driessen leerde ons ook uitstekend zinnen ontleden (taalkundig en redekundig), waar je veel baat van had op de middelbare school. Kwam elke dag op zijn scooter vanuit Veghel naar Loosbroek. Bij hem leerden wij ook hoe we moesten biechten bij pastoor Ras. Heb hem later nog wel eens bezocht in Brunssum, toen de broeders Veghel al verlaten hadden. Op zondag gingen we met de wandelclub op stap naar omliggende dorpen ("ik heb een potje met vet ...)". Ik had een speciaal kistje met al mijn medailles, waar helaas niets van bewaard is gebleven. Kan me verder nog heel goed de carnavalsoptochten uit mijn jeugdjaren herinneren. Zo stond ik eens glunderend en apetrots in een zwart kostuum met hoge hoed als "Dikke Deur" op de wagen die de woonwagen van Pipo de Clown uitbeeldde.

Sint Albertus, 1966