Purmerschool
purmerweg in Amsterdam, ( Toon op kaart )
Bekijk de volledige pagina van Purmerschool, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!
In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!
Op Purmerschool vind je 36 klassenfoto’s en 281 schoolgenoten. Herken jij ze nog?
Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!
AanmeldenEsther Cornelissen was mijn vriendin.
Esther Cornelissen was mijn vriendin. Essie, kuukie..
Purmerschool, 1967
Na vanaf mijn derde levensjaar op de Kleuterschool in Tuindorp Nieuwendan te zij geweest, kwam ik in augustus 1934 in de eerste klas van de Purmerschool terecht met juffrouw van der Meer als onderwijzeres.
Na vanaf mijn derde levensjaar op de Kleuterschool in Tuindorp Nieuwendan te zij geweest, kwam ik in augustus 1934 in de eerste klas van de Purmerschool terecht met juffrouw van der Meer als onderwijzeres. Zij was een uitstekende leerkracht wat met een klas van meer dan 40 leerlingen niet zo gemakkelijk moet zijn geweest. Ik kan me de viering van het 10 jarig bestaan van de school nog goed herinneren waarbij ik als kaboutertje op het toneel heb gestaan, ik zat toen in de derde klas nog steed met juffrouw van der Meer. Ik kon niet zo hard zingen en werd hierbij achter de coulissen bijgestaan door Tony Andriessen. Ik kan me ook de volgende klasgenoten nog vrij goed herinneren: Meindert Salentijn, Pienie Numan, Marretje Bolding, Marietje Jansen, Eelco Walsma, Enny de Graaf, Jansje van Dam, Rietje van Linschoten, Nico Persijn, Piet Scheffers, Jelle van de ZeeH Tiny de Boorder, Rika Visser, Jollie en Willy Heiligers, herman Kooi en Tjerk Bos. In de vierde klas kregen we een nieuwe onderwijzer, de heer Dekker, die we hielden tot de helft van de zesde klas die werd overgeplaatst naar het bijzondere onderwijs. Hij was een uitstekende leerkracht die zeer geliefd was bij de leerlingen en die hem met node zagen gaan. Hij op zijn beurt werd vervangen door de heer Elschot, eeen zeer goede onderwijzer, die de klas wist te boeien door zijn goochelkunst. Bijvoorbeeld, In die tijd verkocht de Hema kleine rubberballetjes. Soms liet een jongen zo'n balletje op zijn vierank liggen. Hij pakte het soms op en plotseling had hij 4 ballen tussen zijn vingers van zijn hand en dan ineens ook vier ballen in zijn andere hand. In het voorjaar van 1940 was onze klas uitgekozen om drie dagen naar een z.g. Vacantie Kinder Oord te gaan, een kosteloos uitje waar ieder jaar elke zesde klas in Amsterdam hoopte om er voor in aanmerking te komen, maar slechts een betrekkelijk klein aantal zesde klassen werd hiervoor uitgekozen. Door de inval van het Duitse leger op 10 mei 1940 werd tot ieders grote teleurstelling het reisje geannuleerd. Een goede week na de inval werd onze school gerecruteerd door het Duitse leger voor het legeren van soldaten. Gelukkig duurde dit maar vrij korte tijd en konden we weer naar school teruggaan. Kort daarna was het schooljaar over en verlieten mijn klasgenoten de Purmerschool voor goed. Het was het einde van een fijne periode in mijn leven en het leven van de andere kinderen in de klas.
Purmerschool, 1934
Wie kent niet mevrouw de Graaff en meester Weggelaar ? Klimmen op het muurtje naast het beeld aan de zijkant.
Wie kent niet mevrouw de Graaff en meester Weggelaar ? Klimmen op het muurtje naast het beeld aan de zijkant. Turf (!) in de schoolkachels. Aap, noot mies en inktpotjes. De introductie van de ballpoint(!)
Purmerschool, 1961