Ontdek PLUS

Chr Ulo

Haverkampseweg in Epe, ( Toon op kaart )

40 scholieren

Bekijk de volledige pagina van Chr Ulo, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

Chr Ulo foto

Op Chr Ulo vind je 6 klassenfoto’s en 40 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

Een voor die tijd een prima school, waar gedegen les werd gegeven.

Een voor die tijd een prima school, waar gedegen les werd gegeven. De leerlingen kwamen uit de wijde omgeving, zoals Emst, Oene, Nijbroek, Gortel, Tongeren. Kortweg een school met een heel eigen identiteit, goede sfeer met veel 'baldaad'.

Chr Ulo, 1962

mijn eigen naam is bert petersen, bert lubach was mijn naam op de ulo in epe, omdat dit de naam van mijn ouders was.

mijn eigen naam is bert petersen, bert lubach was mijn naam op de ulo in epe, omdat dit de naam van mijn ouders was. Mijn broer Rob en zusje Vera, zaten ook op de Ulo. Heer Visser (stuurde mij 3x van school) en Haandriksman, Pasman, Dijkstra zijn namen die me zo te binnen schieten. Peter Huyssoon, Johan Boersman, Gerda van Asselt, Nel van Dijk, Rene Aalberts, komt er nog eens een reunie? Wie woont er nog in Epe?

Chr Ulo, 1967

Ik heb heel goede herinneringen aan de ULO-tijd.

Ik heb heel goede herinneringen aan de ULO-tijd. Van speeltijd steeds meer overgaand naar leertijd. Thuiskomen: eerst huiswerk doen en dan naar buiten. Een groot deel van je klas was meteen je vriendenkring. De eerste 2 jaren moest je handelsrekenen en wiskunde doen. Wiskunde kregen we van meneer Gerritsen. Die las vaak voor uit "Gerrit en Annegie". Dat vonden we prachtig. Meneer Pasman had de wind er goed onder. Hij kon opeens heel hard gaan praten als hij boos werd. Meneer Visser was gek van Frankrijk en bereidde ons voor op het examen door te zeggen: "En klets ze onder de tafel". Als hij de klas binnnenkwam ging dat met rituelen gepaard: tas op de stoel, er tegenaan gaan zitten, stof van de tafel blazen en van achter zijn rug de boeken uit zijn tas halen. We hebben verschillende schoolgebouwen gebruikt voor de Haverkamptijd. Achter de Dorpsschool haalden de muizen het brood in de pauze uit je tas. In de oude lagere landbouwschool gooide iemand een keer een stinkbom: we moesten dus mooi blijven zitten in die lucht van rotte eieren. Mijn vader zat in het schoolbestuur en ik weet nog dat ik het vreselijk vond als hij door de gang liep. Het reisje naar Luxemburg in het eindjaar zal ik ook niet gauw meer vergeten. Vooral niet dat bepaalde spel. Maar het klinkt misschien erg degelijk: we hebben een fantastische brede opleiding gehad waar ik tot op de dag van vandaag nog veel plezier van heb!

Chr Ulo, 1960